NOS Voetbal

KNVB stelt voor: tonnen voor Utrecht, Cambuur en De Graafschap

De KNVB stelt in totaal anderhalf miljoen euro beschikbaar als compensatie voor de clubs die gedupeerd zijn door het afbreken van de voetbalcompetities als gevolg van de coronacrisis. Dat melden bronnen aan de NOS.

Van dat bedrag, dat uit solidariteitsfonds komt, is 600.000 euro voor FC Utrecht. De club bereikte de KNVB-bekerfinale, die niet is gespeeld, en liep Europees voetbal mis.

Keeper Jeroen Zoet en trainer John van den Brom juichen: op 4 maart bereikte FC Utrechty de bekerfinale door Ajax te verslaan

SC Cambuur, dat als koploper in de eerste divisie op koers was voor promotie, zou 425.000 euro aan compensatie ontvangen. Voor nummer twee De Graafschap is een bedrag van 375.000 euro vastgesteld.

FC Volendam en NAC Breda, die zich als periodekampioenen voor de nacompetitie hadden geplaatst, zouden op 50.000 euro kunnen rekenen.

Donderdag volgt definitief besluit

Het gaat bij alle bedragen om een voorstel van de KNVB, waarover donderdag met de clubs wordt gesproken tijdens de algemene ledenvergadering. Dan wordt er ook een definitief besluit genomen.

De KNVB Campus in Zeist

Cambuur en De Graafschap stapten vorige maand naar de rechter in een poging alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen. De rechter stelde de clubs echter in het ongelijk. Cambuur en De Graafschap staakten daarop de juridische strijd, in afwachting van financiële compensatie.

Het afblazen van de bekerfinale zorgde voor grote onvrede bij FC Utrecht. De club kaartte de kwestie onder meer aan bij de UEFA, die waarschijnlijk woensdag met meer duidelijkheid komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl