NOS Voetbal

Hiddink en Van der Vaart smullen weer van voetbal: 'Klopp imponerend'

Hiddink en Van der Vaart praten over actuele voetbalzaken

Met Guus Hiddink en Rafael van der Vaart waren er zondag twee echte voetbalprominenten te gast bij Studio Sport. Beiden hebben hun sporen verdiend in Engeland en Spanje, waar sinds enkele dagen voor het eerst sinds de coronacrisis weer gevoetbald wordt.

In Spanje gaat de titelstrijd als vanouds tussen FC Barcelona en Real Madrid. Barça leidt met twee punten.

"Het wordt kielekiele, maar ik denk dat Barcelona het gaat halen", aldus Hiddink, oud-coach van Real. Van der Vaart, die twee seizoenen (2008-2010) in Madrid actief was, zet zijn geld ook op Barcelona. "Ja, dat vind ik ook leuk voor Frenkie de Jong. In zijn eerste jaar daar meteen kampioen worden."

Met Guus Hiddink werd veel over vroeger gepraat. Toen de voormalig coach van onder meer PSV, Oranje, Real Madrid en Chelsea beelden van hemzelf als tiener zag, veerde hij op.

Hiddink ziet hele oude beelden van zichzelf: 'Ja, dat is mijn vader!'

Een ander actueel thema waar de 73-jarige Hiddink en de 37-jarige Van der Vaart zich over bogen is de toekomst van Donny van de Beek. De Ajacied wordt in verband gebracht met Real Madrid en Manchester United.

Moet Van de Beek naar Real of United?

Hiddink: "Donny zou goed in Engeland passen." Van der Vaart ziet Van de Beek het liefst naar Duitsland gaan: "Bayern of Dortmund. Real is echt een lastige club, maar zeg maar eens nee tegen dat mooie witte shirt."

Omdat Santiago Bernabéu wordt verbouwd, hervatte Real Madrid de competitie zondag in het kleinere stadion Estadio Alfredo Di Stéfano, waar normaal gesproken de jeugdelftallen spelen. NOS-correspondent Rop Zoutberg was daarbij aanwezig.

'Real speelt in stadion dat evenveel stoelen heeft als vv Noordwijk'

De rest van de uitzending blikten Hiddink en Van der Vaart vooral terug, met name op hun tijd in Spanje en Engeland. "Dat zijn de heerlijkste competities. Daar leeft voetbal zeven dagen per week, van 's morgens tot 's avonds", aldus Hiddink.

"In Spanje vond ik het wel moeilijk dat we zo laat speelden", zei Van der Vaart. "Je hebt altijd zin om te voetballen, maar als je daar 's morgens opstond, wist je dat je nog lang moest wachten voordat je mocht."

Lovende woorden over Klopp

In Engeland gaat de competitie binnenkort weer van start. En hoewel de coronacrisis een schaduw over het seizoen werpt, zal het uit sportief oogpunt toch ook een historisch voetbalseizoen worden. Voor het eerst in dertig jaar gaat Liverpool namelijk weer kampioen worden. De club die door het Heizeldrama en de Hillsborough-ramp werd getraumatiseerd, heeft dankzij de Duitse trainer Jürgen Klopp de afgelopen jaren zijn vertrouwde elan en bravoure hervonden.

Hiddink en Van der Vaart spraken beiden in lovende bewoordingen over Klopp, die vorig jaar met Liverpool al de Champions League won. Met de landstitel zal hij zich in de stad zo goed als onsterfelijk maken.

Hiddink: "Hij maakt iedereen van waarde, dat vind ik belangrijk. Ik heb hem een paar keer ontmoet en het was iedere keer super gezellig met hem." En Van der Vaart: "Ik heb nog nooit een speler slecht over hem horen praten."

Van der Vaart maakte Klopp als tegenstander mee in Duitsland. "Zijn uitstraling was geweldig. Tijdens de warming-up ging hij met zijn rug naar zijn eigen ploeg staan en met de borst vooruit naar ons kijken. Dat vond ik heel imponerend."

Wordt Hiddink nog ergens coach?

Uiteraard kreeg Hiddink de vraag of hij nog ergens als coach aan de slag wil. Momenteel is hij alleen aan PSV verbonden als adviseur. "Daar had ik af en toe wel de neiging om over het hek te klimmen, maar ik ga denk ik niet meer permanent bij een club werken."

Bondscoach zou dus nog wel kunnen? Op een eindtoernooi misschien? "Maak me niet gek", sloot Hiddink af.

Wil Hiddink (73) nog ergens coach worden? 'Af en toe kriebelt het bij PSV'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl