Annemiek van Vleuten in 2018 in het shirt van Mitchelton-Scott Pro Shots

Wielerploeg Mitchelton-Scott is van de ondergang gered. De ploeg van onder anderen Annemiek van Vleuten gaat verder als Team Manuela Fundación. De Spaanse non-profitorganisatie is de nieuwe hoofdsponsor van de Australische wielerploeg.

Mitchelton-Scott verkeerde al geruime tijd in financiële problemen en door de coronacrisis zijn die alleen maar groter geworden. "Na een onzekere periode, zeker in de afgelopen maanden, zijn we heel blij dat we de steun krijgen om onze toekomst in 2021 en daarna veilig te stellen", aldus teameigenaar Gerry Ryan.

De nieuwe shirts van de ploeg zijn donkerblauw met roze accenten.

Naast wereldkampioene op de weg Van Vleuten rijdt bij de vrouwen ook Janneke Ensing voor de ploeg. Bij de mannen staan onder anderen de Britse tweelingbroers Adam en Simon Yates, Mikel Nieve en Esteban Chaves onder contract.

Vorige week zei Van Vleuten in de podcast van Maarten Ducrot dat haar ploeg in zwaar weer zat en dat ze al was benaderd door andere ploegen. "Maar ik voel me heel erg thuis bij mijn huidige ploeg. Een andere ploeg moet wel van goeden huize komen", zei de draagster van de regenboogtrui.

STER reclame