AZ troeft concurrent ADO af

AZ heeft in de strijd om een Europees ticket prima zaken gedaan met een 3-1 overwinning op concurrent ADO Den Haag.

AZ kwam kort voor de rust op 1-0. Na een zeldzame goede aanval tikte Kolbeinn Sigthórsson op aangeven van Simon Poulsen simpel raak.

De voorsprong was verdiend, al was het niet indrukwekkend wat er vertoond werd. AZ speelde na rust plots beter. Wel had het nog de hulp van de blunderende ADO- defensie nodig voor de 2-0 van Brett Holman. Timothy Derijck bracht met een rake kopbal de spanning terug en eindelijk was het een echte wedstrijd.

Pontus Wernblom kopte op de lat, bij een knappe kopbal van Dimitri Boelykin redde doelman Sergio Romero AZ. Bij een counter besliste Nick van der Velden het duel: 3-1.