Eindelijk weer Formule 1-geluid: Bottas raast over Silverstone Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op het circuit van Silverstone klonk dinsdag eindelijk weer het ronkende geluid van een Formule 1-wagen. Valtteri Bottas begon daar aan de voorbereiding van Mercedes op de uitgestelde seizoenstart. Lewis Hamilton komt woensdag de baan op.

Er werd vooral getest op de protocollen rond het coronavirus. Ieder Mercedes-lid onderging een test, droeg een mondkapje en gebruikte regelmatig handhygiëne.

De test op Silverstone werd uitgevoerd met de Mercedes W09 uit 2018. Formule 1-teams mogen alleen op reguliere testdagen in hun actuele auto's rijden.

Ferrari gaat ook proefrijden, Red Bull nog niet

Ferrari wil woensdag op Fiorano ook gaan proefrijden. Bij onder andere Red Bull (het team van Max Verstappen) en McLaren is het testen met oudere auto's een probleem, omdat ze inmiddels zijn overgestapt naar andere motorleveranciers.

Vlak voor de eerste vrije training van de Grote Prijs van Australië werd de start van de Formule 1 begin dit jaar stilgelegd vanwege het coronavirus. De Grote Prijs van Oostenrijk op 5 juli is nu de opening van het seizoen.

Wedstrijden gemist

Na Oostenrijk volgen de races elkaar snel op. Mercedes-baas Toto Wolff denkt dat dat voor iedereen erg zwaar wordt, maar zijn ploeg - zesvoudig wereldkampioen bij de teams - is klaar voor de uitdaging.

"We weten in ieder geval dat we voor enkele maanden kunnen gaan racen", aldus Wolff tegen Sky Sports. "Het is een degelijke Europese racekalender en iedereen is blij dat we eindelijk weer de baan op kunnen. We hebben de wedstrijden gemist."

STER reclame