Forrest Fenn The New York Times Syndication

Een schatzoeker heeft in de Amerikaanse Rocky Mountains ruim een miljoen aan juwelen, goudklompjes, munten en andere kostbaarheden gevonden. Dat zegt de man die de schat tien jaar geleden verstopte, de excentrieke miljonair Forrest Fenn, op zijn website en tegen Amerikaanse media.

Naar eigen zeggen verborg de 89-jarige Fenn in 2010 een waardevolle schat in de bergen ten noorden van de stad Santa Fe in New Mexio. Hij publiceerde toen een gedicht met aanwijzingen over de precieze locatie. In de loop der jaren hebben duizenden mensen naar de schat gezocht, enkele schatzoekers kwamen daarbij om het leven.

Fenn heeft altijd gezegd dat hij met zijn schat mensen wilde aansporen om in de natuur op avontuur te gaan. Volgens hem is de schat aangetroffen "onder de sterrenhemel" in de Rocky Mountains, precies op de plek waar hij de kostbaarheden tien jaar geleden had verstopt.

De naam van de gelukkige schatzoeker wil Fenn niet prijsgeven, wel dat het om iemand uit het oosten van de Verenigde Staten gaat. De man ontdekte de schat een paar dagen geleden en stuurde Fenn er een foto van, zegt de miljonair tegen de krant Santa Fe New Mexican.

STER reclame