Vitesse thuis langs FC Groningen

Vitesse heeft thuis met 2-1 gewonnen van FC Groningen in een wedstrijd die pas laat de moeite waard werd.

Pas na twintig minuten gebeurde er wat in de Gelredome. Tom Hiariej zette Tim Matavz alleen voor het doel, maar de Sloveen werkte de bal naast.

Naarmate de rust vorderde kreeg het duel iets meer kleur. Nemanja Matic zag twee treffers afgekeurd worden wegens buitenspel en een inzet van Marco van Ginkel werd net naast getikt.

De goal die het duel nodig had, viel pas in de 65ste minuut. Van dichtbij schoot Groningen-middenvelder Danny Holla raak. Vitesse voerde het tempo op en werd beloond, toen Wilfried Bony voor het doel opdook: 1-1.

FC Groningen leek tevreden, de Arnhemmers wilden meer en werden opnieuw beloond: verdediger Guram Kashia kopte knap raak uit een vrije trap van Ismail Aissati .