Jan Streuer in 2007 als technisch directeur van Vitesse Pro Shots

Jan Streuer is de nieuwe technisch directeur van FC Twente. De 69-jarige Streuer blijft slechts een jaar in die rol aan de club verbonden.

Streuer droeg zelf van 1969 tot 1974 het shirt van FC Twente. Na zijn periode in Enschede stapte de voormalig aanvaller over naar FC Groningen en speelde vervolgens voor MVV, FC Utrecht en het Belgische Harelbeke.

Na zijn actieve spelersloopbaan werd Streuer trainer bij FC Utrecht en werkte hij vervolgens tien jaar als hoofd scouting en manager voetbalzaken bij Vitesse. In 2007 ging hij aan de slag bij de Oekraïense topclub Sjachtar Donetsk, waar hij acht jaar als hoofd scouting en technisch adviseur werkte.

"Het is voor mij heel bijzonder om terug te keren in de regio en voor een jaar aan de slag te gaan bij de club waar ik mijn betaaldvoetbalcarrière ooit begon", laat Streuer weten.

Jan Streuer (achterste rij, derde links) bij FC Twente in 1974 ANP

"De aanstelling van de nieuwe trainer en het samenstellen van een representatieve selectie voor het komend seizoen hebben de hoogste prioriteit. Er is een hoop werk te doen. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."

Streuer is de opvolger van Ted van Leeuwen, die op 28 april na een uitgebreide evaluatie werd ontslagen. Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan was het tijd voor Twente een andere koers te varen.

In het kielzog van Van Leeuwen vertrok ook trainer Gonzalo García García. Het contract van de 36-jarige coach werd niet verlengd. Twente promoveerde afgelopen zomer naar de eredivisie. De Tukkers besloten een bewogen seizoen, waarin het binnen de club onrustig was en de prestaties tegenvielen, op de veertiende plaats.

Slechts een jaar

Opmerkelijk genoeg verbindt de nieuwe technisch directeur Streuer zich maar voor korte tijd aan de club.

"Op verzoek van zowel Jan als de club betreft het een contract voor maximaal een jaar", verklaart algemeen directeur Van der Kraan. "Ik ken hem goed uit de tijd bij Vitesse en ik heb veel vertrouwen in een hernieuwde samenwerking."

STER reclame