Vijfvoudig winnaar Tiger Woods warmt op voor The Memorial in 2018
NOS Sport

Golflegende Nicklaus krijgt groen licht voor eerste toernooi mét publiek

Op het golftoernooi The Memorial, half juli in de Amerikaanse stad Dublin, is publiek welkom. De gouverneur van Ohio heeft daar toestemming voor gegeven.

Het toernooi, georganiseerd door golflegende Jack Nicklaus, is het eerste evenement van de PGA-tour waarbij weer publiek aanwezig mag zijn.

Op 12 maart waren voor het laatst toeschouwers welkom op de PGA Tour, tijdens de eerste ronde van The Players Championship in Ponte Vedra.

Die avond werd het toernooi gestaakt vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Chip controleert voor social distancing

De PGA-tour wordt komende week hervat in Texas met de Charles Schwab Challenge. De golfers lopen daar hun rondes over lege banen.

De organisatie van The Memorial (16 t/m 19 juli) gaat door middel van een chip in een toernooipas controleren of bezoekers voldoende afstand houden. Het is nog niet bekend hoeveel toeschouwers welkom zijn.

In 2001 greep Tiger Woods onder grote belangstelling zijn derde van vijf eindzeges op The Memorial

Eind mei speelden Tiger Woods, vijfvoudig winnaar van The Memorial, en Phil Mickelson al een liefdadigheidstoernooitje met American Football-sterren Tom Brady en Peyton Manning.

Eerder speelden de toppers Rory McIlroy en Rickie Fowler ook al zonder publiek om geld op te halen voor de coronabestrijding. Tijdens die uitzending belde president Donald Trump in.

Daarin gaf Trump aan zo snel mogelijk weer toeschouwers te willen zien op de golfbaan: "We willen terug naar normaal. Dat betekent geen mondkapjes, maar grote menigtes waarbij iedereen zo'n beetje op elkaar staat, plezier maakt en geen zorgen heeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl