Vivianne Miedema Pro Shots

Niet koploper Manchester City, maar Chelsea mag zich kampioen noemen van de Women's Super League. Dat heeft de Engelse voetbalbond FA vrijdag bekendgemaakt.

Titelverdediger Arsenal, de ploeg van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord, eindigt als derde en grijpt zo naast een ticket voor de Champions League.

Met 16 goals is Miedema wel voor het tweede jaar op rij topscorer.

Punten per wedstrijd

Waar de Premier League bij de mannen voor een herstart staat, is de hoogste voetbalcompetitie voor vrouwen in Engeland wel stopgezet vanwege de coronapandemie. De FA nam dat besluit vorige week.

Op zondag 23 februari kwamen de voetbalsters voor het laatst in actie. Die dag eindigde de topper tussen Manchester City en Chelsea in 3-3.

Daardoor was City koploper met 40 punten uit 16 duels. Chelsea bleef steken op 39 punten, maar had bij het beëindigen van de competitie wel een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.

Omgerekend naar punten per wedstrijd valt het kwartje daardoor de kant op van de ploeg uit Londen. Voor Chelsea is het de derde landstitel sinds de competitie in 2010 in het leven werd geroepen.

Voor het Nederlands getinte Arsenal, dat 36 punten in 15 duels verzamelde, heeft het besluit tot gevolg dat komend seizoen niet meegedaan kan worden in de Champions League.

Alleen als Arsenal de huidige jaargang van de Champions League zou weten te winnen, mag het zich alsnog melden in het Europese hoofdtoernooi. De UEFA heeft nog geen besluit genomen of en wanneer dat toernooi zal worden uitgespeeld.

In de kwartfinales is Arsenal gekoppeld aan Paris-Saint Germain.

Eerder deze week sprak Rivkah op het Veld met Arsenal-speelster Jill Roord over de beëindiging van de Engelse competitie.

Seizoen Roord zit erop, terwijl mannen weer beginnen: 'Verschil is er nog'

STER reclame