Denzel Dumfries Pro Shots

Denzel Dumfries traint uit voorzorg tot en met het einde van dit (afgebroken) voetbalseizoen apart bij PSV. De verdediger en de club hebben dit besluit "na goed overleg" genomen, nadat de speler op woensdagavond een demonstratie tegen racisme in Rotterdam had bijgewoond.

PSV benadrukt dat Dumfries zich aan alle coronagerelateerde veiligheidsvoorschriften heeft gehouden, maar dat gold niet voor alle aanwezigen bij de protestactie bij de Erasmusbrug.

De Eindhovense club en Dumfries willen daarom geen risico nemen met betrekking tot de gezondheid van de spelers en trainers.

De medische staf van PSV blijft de gezondheid van Dumfries en de andere spelers regelmatig monitoren. "Alle betrokkenen beseffen dat deze keuze gemaakt kan worden omdat er geen wedstrijden zijn", laat PSV in een verklaring weten.

De Eindhovenaren trainen tot 10 juni, waarna de selectie vrijaf heeft in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen.

Depay: 'Mijn plicht om daar te gaan staan'

Net als Dumfries was ook Memphis Depay aanwezig bij de demonstratie in Rotterdam. De aanvaller van Lyon liet zich afgelopen maandag ook zien bij de protestactie op de Dam in Amsterdam.

"Ik zie wat er in de wereld gebeurt en wat er in Nederland gebeurt", verklaarde Depay woensdagavond in het televisieprogramma Beau zijn aanwezigheid bij de protesten tegen racisme. "Ik ervaar het van jongs af aan. Ik vond het mijn plicht om daar te gaan staan."

Depay zei ook dat hij persoonlijk nog altijd met racisme te maken heeft. "Laatst werd ik nog bananenplukker genoemd. Het wordt niet face-to-face gezegd, maar op internet."

STER reclame