Jonathan de Guzman geeft twee minuten na zijn invalbeurt een assist

Dost en De Guzman helpen Frankfurt aan zege op Klaassens Werder Bremen

In de basis stonden ze wederom niet, maar Bas Dost en Jonathan de Guzman droegen als invallers toch hun steentje bij aan de Bundesliga-zege van Eintracht Frankfurt bij Werder Bremen (0-3). Zowel Dost als De Guzman tekende binnen enkele minuten nadat hij was ingevallen voor een assist.

Dost kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen als vervanger van André Silva, die de score had geopend (0-1). Vier minuten later kopte de 31-jarige spits een hoekschop door, voor de voeten van Stefan Ilsanker, die simpel kon binnenschieten (0-2).

Dost begon voor de tweede wedstrijd op rij op de reservebank. Zaterdag was hij als invaller tegen VfL Wolfsburg ook al goed voor een assist.

Het Werder Bremen van Niklas Moisander en Davy Klaassen blijft voorlaatste

De Guzman mocht pas in de 88ste minuut invallen, maar had slechts twee minuten nodig om zijn stempel te drukken. De 32-middenvelder legde de bal uit een vrije trap op het hoofd van Ilsanker, die zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen (0-3).

Frankfurt klom door de zege in Bremen over 1. FC Köln heen naar de elfde plaats. Werder, waar Davy Klaassen de hele wedstrijd speelde, blijft voorlaatste, een positie die aan het einde van de rit degradatie betekent.