Trabzonspor is koploper in de Süper Lig
NOS Voetbal

UEFA sluit recidiverend Trabzonspor uit van Europees voetbal

UEFA heeft Trabzonspor voor een seizoen uitgesloten van Europees voetbal. De Turkse koploper is er niet in geslaagd te voldoen aan de voorwaarden van een regeling die de club in 2016 overeenkwam met de Europese voetbalbond.

Trabzonspor werd vier jaar geleden schuldig bevonden aan het overtreden van de regels van Financial Fair Play, die ervoor moeten zorgen dat clubs niet of nauwelijks meer geld uitgeven dan er binnenkomt. De club kwam destijds met UEFA overeen dat de financiële zaken in 2019 op orde moesten zijn, maar is daar niet in geslaagd.

20 miljoen euro

De Europese uitsluiting maakt de financiële moeilijkheden van Trabzonspor er niet minder op. De club ligt als lijstaanvoerder van de Süper Lig op koers voor rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League, wat al gauw 20 miljoen euro oplevert. Dat geld loopt Trabzonspor nu mis.

Bij Trabzonspor staan enkele oude bekenden onder contract, met Bilal Basacikoglu (ex-Feyenoord en sc Heerenveen), Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) en Manuel Da Costa (ex-PSV).

De Turkse club heeft laten weten naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen om het besluit aan te vechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl