Kai Havertz heeft Leverkusen op voorsprong gezet

Goal Havertz genoeg voor winst Leverkusen en Bosz in Freiburg

Bayer Leverkusen heeft zich vrijdagavond bij SC Freiburg hersteld van de pittige midweekse thuisnederlaag tegen VfL Wolfsburg (1-4). De ploeg van trainer Peter Bosz won bij de nummer acht van de Bundesliga met 1-0 dankzij een doelpunt van Kai Havertz.

Leverkusen stijgt dankzij de overwinning naar de derde plaats en blijft volop meedoen in de strijd om de tweede plaats.

Met Daley Sinkgraven in de basis zette Leverkusen druk op de bal. Freiburg zakte in, maar hield de linies kort op elkaar en gaf niets weg. Counterend had de thuisploeg één grote kans; Lucas Höler schoot naast, waarmee beide keepers voor de rust niet in actie hoefden te komen.

Vlak erna prikte Havertz met links uit een lastige hoek de 0-1 onder doelman Alexander Schwolow door.

Freiburg waagde zich nu vaker over de middenlijn, maar vond geen openingen. Bosz hield één keer de adem in; hij zag Nils Petersen in de 88ste minuut Freiburgs enige uitgespeelde kans verprutsen.