Vorig seizoen versloeg Manchester City in de FA Cup-finale Watford met 6-0 Pro Shots

De finale van de FA Cup is voorlopig vastgesteld op 1 augustus. Dat heeft de Engelse voetbalbond FA gezegd. Het belangrijkste bekertoernooi in Engeland was aanbeland bij de kwartfinales toen het voetbal in maart werd stilgelegd vanwege het coronavirus.

Volgens de FA zijn de data wel afhankelijk van alle veiligheidsmaatregelen en het verdere verloop van de coronacrisis.

De vier kwartfinales worden in het weekeinde van 27 en 28 juni afgewerkt. De halve finales zijn vastgesteld op 11 en 12 juli, de finale op 1 augustus.

Kwartfinales FA Cup

Leicester City - Chelsea
Newcastle United - Manchester City
Sheffield United - Arsenal
Norwich City - Manchester United

Traditioneel worden de halve finales en de eindstrijd gespeeld op Wembley in Londen. De FA zegt later met meer informatie te komen over de plaats van handeling.

Politie: Liverpool geen kampioen op Anfield

Donderdag werd al bekend dat de Premier League op 17 juni wordt hervat, achter gesloten deuren. Liverpool staat op het punt om de landstitel te grijpen, maar zal de kampioenswedstrijd waarschijnlijk op neutraal terrein moeten spelen.

Jürgen Klopp bedankt het publiek na het verloren CL-duel met Atlético Madrid, de laatste wedstrijd die op Anfield is gespeeld voor de coronacrisis AFP

Aanvankelijk was het plan om de 92 resterende wedstrijden allemaal op neutraal terrein af te werken, maar daarvan werd na protesten van diverse clubs afgezien. Volgens de politie is het echter nodig om een aantal risicoduels alsnog in een andere stad te laten spelen, om te voorkomen dat fans zich rond het stadion verzamelen.

Daarbij gaat het onder meer om de Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool en de mogelijke kampioenswedstrijd van Liverpool. De Reds hebben nog zes punten nodig om de eerste landstitel sinds 1990 te winnen.

De politie is nog in overleg met de Premier League over de maatregelen die rond de risicoduels moeten worden genomen.

Risicoduels in de Premier League

Manchester City-Liverpool
Manchester City-Newcastle United
Manchester City-Sheffield United
Newcastle United-Liverpool
Everton-Liverpool
De kampioenswedstrijd van Liverpool

STER reclame