Dominique Bloodworth in het shirt van het Nederlands elftal Pro Shots

"Het hele team keek afgelopen dinsdag naar de mannenwedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Toen kreeg ik opeens weer zo veel kriebels om te spelen."

Het moge duidelijk zijn: Dominique Bloodworth, verdedigster van het Nederlands elftal en VfL Wolfsburg, koploper in de Bundesliga Frauen, staat te popelen. Vandaag gaat - twee weken na de competitie van de mannen - ook de competitie van de vrouwen weer van start.

Lineth Beerensteyn, speelster van Bayern München, is blij dat het weer gaat beginnen. Maar ze heeft er wel een dubbel gevoel bij. "Alles is anders", vertelt de aanvalster. "Veel dingen zijn weer wennen. Ook als team moeten we weer wennen. Maar natuurlijk ben ik blij dat we weer mogen voetballen."

'Makkelijker wennen aan spelen zonder publiek'

Nagenoeg hetzelfde protocol wordt gehanteerd als bij de mannen. Dat betekent dat de speelsters regelmatig worden getest op het coronavirus, dat ze zich moeten houden aan strenge voorschriften en dat er geen toeschouwers in de stadions mogen komen.

Volgens Bloodworth is dat laatste geen probleem. "Zonder publiek spelen zal gek zijn, maar ik denk dat het voor vrouwen makkelijker is om daaraan te wennen. Ons mannenteam speelt altijd in grote stadions vol luidruchtige fans. Bij ons zitten er gemiddeld 1.500 mensen op de tribunes."

"De sfeer is ook zeker goed, maar we kunnen de knop makkelijker omzetten", vervolgt Bloodworth, die met Wolfsburg acht punten voor staat op het Bayern van Beerensteyn. "We willen gewoon kampioen worden, ongeacht de omstandigheden."

Dominique Bloodworth (links) en Lineth Beerensteyn op een training van Oranje in juli 2019 AFP

De laatste competitiewedstrijd werd op 1 maart gespeeld, maar over fitheid zijn er geen twijfels bij de 23-jarige Beerensteyn. "Iedereen moest thuis veel rennen en we kregen ook veel krachttrainingen. Intussen staan we alweer zes weken op het veld. Doordat we zo hard hadden doorgetraind, was iedereen gelijk fit en ging het goed."

Bloodworth, die bekend staat als een van de krachtpatsers van het Nederlands elftal, vult aan: "Elke nieuwe stap is in het begin zwaar, maar daarna raak je eraan gewend. Het loopprogramma voor thuis was eerst best pittig, net als de eerste keer trainen op een voetbalveld. We zullen ongetwijfeld wedstrijdritme missen, maar ook dat went snel."

De mannelijke collega's in Duitsland hebben ondertussen drie wedstrijden gespeeld. Beerensteyn: "We hebben veel contact met de mannen en we hebben veel positieve dingen gehoord."

"Net als zij moeten ook wij een week voor de wedstrijd in een hotel in quarantaine. Dat klinkt heftiger dan het is. Thuis kun je ook niets doen en in een hotel vermaak je je altijd wel. Je hebt daar natuurlijk ook je ploeggenoten, dus we kunnen veel makkelijker binden."

Wolfsburg ongenaakbaar

Met nog zes speelrondes te gaan, staat Bayern tweede. Een spannende titelstrijd zit er volgens Beerensteyn niet meer in met de acht punten achterstand op Wolfsburg.

"Het is lastig. Wolfsburg is gewoon erg sterk. Ik zie ze niet drie wedstrijden verliezen", prijst ze de koploper, die op jacht is naar de vierde landstitel op een rij.

Lineth Beerensteyn tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal Pro Shots

Bloodworth over de uitspraak van haar concurrente: "Als je kijkt naar ons schema, mogen we het niet meer weggeven. In ons hoofd speelt maar één ding: het kampioenschap. Dus ik begrijp wel dat Lineth dat zegt."

Al geeft Beerensteyn het niet op. "Iedereen heeft in deze gekke situatie gezeten, dus je weet nooit hoe het eruit gaat zien."

STER reclame