Gareth Bale was met twee goals belangrijk in de Champions League-finale van 2018 EPA

Zeven jaar geleden kwam Gareth Bale voor 101 miljoen euro naar Real Madrid. Hij won daar vier keer de Champions League en scoorde zelfs twee keer in de finale van 2018. Tegenwoordig is hij meer in beeld als golfer.

De 30-jarige Welshman heeft geen goede relatie met Real-trainer Zinedine Zidane. Een van de redenen daarvoor is dat men in Madrid vindt dat hij te veel op de golfbaan staat. Het komt hem zelfs op fluitconcerten te staan.

Fluitconcerten raken Bale

"Mensen vinden dat ik niet moet golfen, maar moet rusten. Ze denken dat ik op de golfbaan geblesseerd raak. Ik heb met doktoren gesproken en die vinden het helemaal in orde", zegt Bale in de Amerikaanse golfpodcast The Erik Anders Lang Show.

De fluitconcerten raken hem. "Ja, het is wel een dingetje. Je voelt je er slecht door en verliest zelfvertrouwen. Dan speel je ook slechter en daar worden de fans nog bozer van."

Bale: 'In Madrid denken ze dat je op golfbaan geblesseerd raakt' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In november vorig jaar kwam Bale al eens in opspraak met zijn voorliefde voor de sport. Na de EK-kwalificatie van Wales in november ging hij op de foto met een spandoek 'Wales. Golf. Madrid. In die volgorde'.

Marktwaarde gigantisch gedaald

Bale maakt nog wel zijn minuten bij Real, maar is geen bepalende speler meer. Dit seizoen scoorde hij twee keer in veertien duels, zijn marktwaarde is gedaald naar 32 miljoen euro. Volgens de Spaanse krant Marca is hij zelfs al voor 20 miljoen euro op te halen.

In Madrid lijken ze er geen bezwaar tegen te hebben als de voor hen peperdure aanvaller vertrekt, zeker omdat hij nog altijd een vorstelijk salaris heeft en zijn contract nog doorloopt tot medio 2022. Newcastle United en Manchester United worden al genoemd als nieuwe werkgevers.

STER reclame