Ook Timo Werner kon het puntverlies van RB Leipzig niet voorkomen
NOS VoetbalAangepast

Ook Leipzig morst punten, Bayern grote winnaar midweekse speelronde

Bayern München is de grote winnaar van speelronde 28 in de Bundesliga. Naaste achtervolger Borussia Dortmund werd door Bayern zelf over de knie gelegd, waarna ook de andere titelconcurrenten punten verspeelden. RB Leipzig kwam woensdag niet verder dan 2-2 tegen Hertha BSC.

Leipzig had bij een zege de tweede plaats van Dortmund overgenomen en uitgerekend Hertha-doelman Rune Jarstein leek vastbesloten dat scenario waarheid te laten worden. Twintig minuten voor tijd, bij een 1-1 stand, leek Jarstein een schot van Patrick Schick te keren, maar de Noor sloeg de bal vervolgens op opmerkelijke wijze in eigen doel voor de 2-1.

Leipzig slaagde er met tien man, Marcel Halstenberg kreeg na dik een uur zijn tweede gele kaart, echter niet in de winst over de streep te trekken. Invaller Krzysztof Piatek bepaalde tien minuten voor tijd vanaf de penaltystip de eindstand op 2-2.

Stand bovenin Bundesliga

Bayern München 28-64 (81-28)
Borussia Dortmund 28-57 (74-34)
RB Leipzig 28-55 (70-29)
Borussia Mönchengladbach 28-53 (53-34)
Bayer Leverkusen 28-53 (53-36)

Hertha had in de eerste helft ook al brutaal de leiding genomen. Na negen minuten schoot Marko Grujic uit een hoekschop de 0-1 binnen. Een kwartier later kopte Lukas Klostermann, eveneens uit een corner, de 1-1 binnen.

Heerlijke midweek Bayern

Het resultaat in Leipzig zal in München met gejuich begroet zijn. Bayern kon dinsdag na de 0-1 zege op Borussia Dortmund rustig achterover leunen en zag vanuit de luie stoel de een na de andere concurrent punten morsen.

Eerst ging het Bayer Leverkusen van Peter Bosz hard onderuit tegen het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst (1-4), waarna Borussia Mönchengladbach op bezoek bij Werder Bremen niet verder kwam dan een gelijkspel (0-0).

Een dag later ging dus ook Leipzig in de fout. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann blijft daardoor derde, op negen punten van koploper Bayern München en twee punten van nummer twee Borussia Dortmund.

Bayern München is de grote winnaar van de midweekse Bundesliga-speelronde

Het 1899 Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder deed goede zaken in de strijd om Europees voetbal. Hoffenheim won met 3-1 van directe concurrent 1. FC Köln, terwijl Schalke 04 gelijktijdig met 2-1 onderuitging bij Fortuna Düsseldorf.

Omdat SC Freiburg dinsdag al gelijkspeelde tegen Eintracht Frankfurt (3-3) en Hertha niet won bij Leipzig, staat Hoffenheim zevende. Die plek geeft recht op een Europa League-ticket, mits Bayern München of Bayer Leverkusen de Duitse beker wint én via de competitie Europees voetbal afdwingt.

Hoffenheim behaalde in de eerste twee wedstrijden na de hervatting slechts één punt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl