Migchelsen in het shirt van de Oranjevrouwen Pro Shots

Oud-international Liesbeth Migchelsen is na een kort ziekbed overleden. Migchelsen, die 95 keer uitkwam voor Oranje, overleed dinsdagmiddag op 49-jarige leeftijd. Ze leed aan kanker.

Voordat de centrumverdediger in 2009 een punt zette achter haar voetbalcarrière, speelde ze onder meer voor VVOG, Puck Deventer, SV Saestum, FFC Heike Rheine en AZ. Met Saestum werd ze in 2000 landskampioen en als aanvoerder van AZ mocht ze in 2008 en 2009 de schaal omhooghouden.

Migchelsen maakte achttien jaar lang deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Ze debuteerde in 1990 bij de Oranjevrouwen en droeg lange tijd de aanvoerdersband van de nationale ploeg. De Harderwijkse scoorde zeven keer in 95 interlands.

Trainerscarrière

Na haar actieve carrière, ging Migchelsen aan de slag als trainer. Eerst bij de KNVB als trainer van het HvA Talententeam en later in het buitenland. Ze leidde in Australië Canberra United naar het kampioenschap en werd vervolgens assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal.

Later werd ze ook nog assistent-coach bij China onder 20. Sinds 2011 was Migchelsen actief als docent voor de KNVB en de UEFA.

Rots in de branding

Sarina Wiegman, de huidige bondscoach van de Oranjevrouwen, voetbalde jarenlang samen met Migchelsen. "Wat een ongelooflijk heftig bericht. Ben er stil van."

"Zij was letterlijk en figuurlijk onze rots in de branding: een grote, sterke en fitte vrouw", aldus Wiegman over Migchelsen. "Onvoorstelbaar en verdrietig dat ze zo jong is overleden."

Naast Wiegman hebben onder meer haar oud-werkgevers AZ en Canberra United en Oranje-internationals Merel van Dongen en Sherida Spitse met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Migchelsen.

STER reclame