ANP
NOS Wielrennen

Wielerevenement Zesdaagse Rotterdam een jaar uitgesteld

De zesdaagse van Rotterdam, die gepland stond voor eind november, gaat niet door. Vanwege de coronacrisis en het verplaatsen van de Olympische Spelen hebben de organisatoren besloten het wielerevenement door te schuiven naar december 2021.

"Ik heb een ongelooflijk rotgevoel bij deze noodzakelijke beslissing", aldus wedstrijdleider Michael Zijlaard.

De Rotterdamse zesdaagse, die terugvoert tot 1936 en vooral in de jaren zeventig en tachtig hoogtij vierde, zou dit jaar twee keer verreden worden. In januari zegevierden Wim Stroetinga en Yoeri Havik in de 38ste editie, de laatste die op dinsdagavond eindigde.

'Geen stap vooruit, maar stap terug'

Vooraf was al bepaald om de zesdaagse voortaan in het najaar te organiseren, waarbij de slotdag op zondag zou zijn. Bij die overgang hoopte de organisatie te profiteren van de te verwachte successen van de Nederlandse baanwielrenners bij de Olympische Spelen in Tokio.

De Spelen werden echter met een jaar uitgesteld. Gevreesd werd ook dat de overvolle wielerkalender voor dit najaar zijn weerslag zou vinden in het deelnemersveld in Rotterdam, terwijl ook sponsors door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt.

Zijlaard had daardoor geen keus. "We moeten concluderen dat met de huidige vooruitzichten de komende editie geen stap vooruit, maar een stap terug zou zijn in ons streven om een kwalitatieve zesdaagse neer te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl