Frans Duits mist het optreden in tijden van corona. "Het wordt gewoon weer tijd dat we met z'n allen weer de gezelligheid kunnen waarborgen", zo vertelt hij in NOS Met het oog op morgen. Maar stilzitten? Dat doet hij zeker niet: Duits heeft namelijk nog een bedrijf dat onder andere bouwmaterialen verkoopt. Hij werkt zich dus een slag in de rondte, want mensen gaan massaal verbouwen in deze tijd. Duits is wel van plan om de komende tijd weer te gaan optreden, maar dan voor maximaal dertig personen.

Verder in de podcast hoor je André Kuipers over de eerste bemande raketlancering door ruimtebedrijf SpaceX. De Crew Dragon zou afgelopen woendag gelanceerd worden, maar dat ging op het laatste moment niet door vanwege kans op bliksem. Vanavond wordt een tweede poging gedaan.

Het is voor het eerst in negen jaar dat astronauten vanaf Amerikaanse bodem de ruimte in worden geschoten én voor het eerst dat dat gebeurt met een ruimtevaartuig van een commercieel bedrijf: SpaceX van Tesla-baas Elon Musk. Voor de Amerikanen is de lancering een feestje, zo vertelt Kuipers, want Amerika was de afgelopen jaren afhankelijk van Rusland, dat als enige land in staat was om mensen naar ruimtestation ISS en terug te brengen.

Ook hoor je in de podcast columnist Carol Rock over George Floyd. De zwarte Amerikaan werd door een witte agent met een knie in zijn nek tegen de grond geklemd en overleed kort daarna. Het is de zoveelste keer dat buitensporig politiegeweld plaatsvindt in het land, en het zorgde dan ook voor veel woede en onrust in de Verenigde Staten.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

STER reclame