Spelers van FC Utrecht ANP
Sport en corona

Nadat eerder bij onder andere Heracles, Sparta, FC Groningen en PSV al een akkoord werd bereikt over het verlagen van de spelerssalarissen, is ook bij FC Utrecht iedereen het eens geworden over een tijdelijke salariskorting.

"Vanaf minuut één was iedereen bereid mee te denken met de club", liet aanvoerder Willem Janssen weten. "Uiteraard zijn wij als spelersgroep ons bewust van de impact die het coronavirus heeft over de hele wereld, dus ook in onze directe omgeving."

De 33-jarige verdediger is blij dat er een unaniem akkoord is bereikt met de club. "Ook als blijk van waardering en solidariteit richting onze trouwe supporters en partners hebben wij het voortouw genomen door middel van deze tijdelijke salarisverlaging."

Technische staf en directie solidair

"In de gesprekken met de spelersraad was direct duidelijk dat de spelers ook hun steentje bij wilden dragen in deze tijd van inkomstenderving", aldus algemeen directeur Thijs van Es.

"Als club zijnde willen we niet bij de pakken neerzitten in deze tijd, maar zoeken we juist naar mogelijkheden hoe we toch door kunnen gaan op de lijn die we te pakken hadden", legde Van Es uit. "De spelersgroep staat volledig achter deze plannen."

De technische staf en directie van FC Utrecht hebben zich solidair getoond en volgen het voorbeeld van de spelersgroep.

PEC Zwolle-spelers bedanken het publiek ANP

Ook de spelers van PEC Zwolle gaan salaris inleveren. Dat maakte de eredivisieclub vrijdag bekend. "In deze tijden spreekt het voor zich dat ook wij als spelersgroep nu van ons moeten laten horen", liet Pelle Clement namens de spelersraad van PEC weten.

"We zitten met z'n allen in een situatie die niemand van te voren had voorzien", legde de 24-jarige middenvelder uit. "Supporters, sponsoren, medewerkers; iedereen voelt in meer of mindere mate de gevolgen van de huidige crisis. Als spelersgroep hebben we dan ook het volste begrip voor de beslissing die we samen met de directie hebben gemaakt."

Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel doen mee met het initiatief. "Het bleek dat iedereen unaniem het voorgenomen plan steunt", zei voorzitter Adriaan Visser.

STER reclame