Stadion AZ ANP

AZ gaat beginnen met de bouw van een nieuw dak op het stadion. De club uit Alkmaar heeft een akkoord gesloten met bouwbedrijf BAM over de overdekking van de tribunes.

De werkzaamheden zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste helft van het nieuwe seizoen. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er dan wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.

Zo moet het stadion van AZ eruitzien AZ.nl

Het nieuwe dak wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten maken plaats voor duurzame LED-verlichting in de dakrand.

Comfortabel en innovatief stadion

"Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden", reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ. "Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit door onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion te bieden."

Ingestorte tribune AZ ANP

Een deel van het dak stortte op 10 augustus vorig jaar in tijdens een zware storm. Uit onderzoek van Royal HaskoningDHV is gebleken dat het wachten was totdat het dak naar beneden zou komen. Een zware storm had in 2006 al de constructie ernstig verzwakt.

AZ sloopte vlak na het incident het hele dak. De club speelde daardoor maanden alle thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag.

Bekijk hier de ravage in het AZ-stadion na het instorten van een deel van het dak, vorig jaar.

Bekijk hier de ravage in het AZ-stadion

STER reclame