Een Franse voetballer die in 2018 met het nationale team de wereldtitel veroverde, heeft zijn gouden WK-medaille nu al laten veilen. De plak, inclusief blauw lint met FIFA-logo, bracht omgerekend ruim 65.000 euro op. De speler wenst anoniem te blijven, zo liet veilinghuis Julien's Auctions weten.

De medaille ging onder de hamer tijdens een jaarlijkse veiling van sportmemorabilia waarbij meer dan driehonderd bijzondere spullen werden geveild, waaronder shirts, schoenen en bekers.

De Franse WK-medaille, die in Britse handen is gekomen, is nog zo goed als nieuw. Frankrijk werd twee jaar geleden wereldkampioen door in Rusland de WK-finale tegen Kroatië met 4-2 te winnen.

Er werden bij de online-veiling nog meer WK-medailles verhandeld. Zo leverde een medaille uit 2002 van een Braziliaanse voetballer bijna 46.000 euro op. Een WK-medaille uit 1994, ook van een Braziliaan die onbekend wil blijven, kreeg voor bijna 44.000 euro een nieuwe eigenaar.

Schoenen, kleding en handafdruk Bryant geveild Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Memorabilia van de begin dit jaar overleden Kobe Bryant brachten het meeste geld op: zo'n 185.000 euro. Het ging daarbij om twee betonnen handafdrukken en een tenue van de Amerikaanse basketballegende.

STER reclame