ANP

Goedemorgen! Vanwege het warme weer wordt verwacht dat mensen er massaal op uittrekken. Ook openen veel dierentuinen en recreatieparken weer hun deuren.

Deze wekdienst liever luisteren? dat kan hier:

Vandaag is het zonnig en warm. Het wordt uiteindelijk 23 graden in het noordwesten tot 28 graden in het zuidoosten.

WEERPLAZA

Moet je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is Hemelvaartsdag en veel mensen zijn vrij. Door het warme weer wordt verwacht dat mensen er massaal op uittrekken. Verschillende steden aan de kust en aan de grens met Duitsland hebben daarom maatregelen getroffen.
  • De bruggen en sluizen in Nederland worden vanaf vandaag weer volgens de normale zomerbediening bediend, zodat de recreatievaart er weer gebruik van kan maken. Normaal gaat die op 1 april in, maar vanwege de coronamaatregelen is besloten dat uit te stellen.
  • In Spanje is het dragen van mondmaskers vanaf vandaag verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar oud. Dat geldt voor zowel buiten als binnen als mensen niet 2 meter afstand van elkaar kunnen houden.
  • Veel dierentuinen en recreatieparken openen vandaag weer de deuren, Zo gaan de Apenheul, het Archeon en Artis weer open voor alle bezoekers. Wel zijn er protocollen opgesteld zodat bezoekers afstand kunnen bewaren en mogen er minder bezoekers naar binnen.
  • De schrijver van het Boekenweekgeschenk 2021 wordt bekendgemaakt. Het thema en de Boekenweekessayist worden later onthuld.

Wat heb je gemist?

  • De orkaan Amphan heeft in Bangladesh en het oosten van India aan zeker twintig mensen het leven gekost. De orkaan kwam gisteren aan land met windstoten tot 185 kilometer per uur.

Ander nieuws uit de nacht

  • De vleesindustrie blijkt een coronahaard, opnieuw zijn er bij een vleesbedrijf in Groenlo veel medewerkers besmet met het virus. De medewerkers zijn gevoelig voor het virus omdat zij dicht op elkaar werken en vaak ook met elkaar een woonfaciliteit delen.
  • De politie heeft een 21-jarige man uit Groningen aangehouden die wordt verdacht van meerdere misdrijven via cybercrime, waaronder phishing. Zo wordt hij gelinkt aan een oplichting waarbij een man 1,1 miljoen euro verloor door een link in een sms.
  • Radiomaker Peter van Bruggen krijgt dit jaar de Ere-Zilveren Reissmicrofoon, de oeuvreprijs voor radiomakers en -programma's met een bijzondere staat van dienst. Van Bruggen werd in de jaren 80 bekend met het programma Het Weeshuis van de Hits.

En dan nog even dit

Vandaag vieren de mannen van de boerenrockformatie Normaal hun 45ste verjaardag. Om het jubileum te vieren zouden ze in het Gelderse Lochem staan, maar dat optreden gaat vanwege corona niet door. Wel geeft de groep een speciaal coronaconcert, dat vanmiddag te volgen is bij Omroep Gelderland.

Fijne Hemelvaartsdag!

STER reclame