De mannequins in het stadion van FC Seoul AFP

FC Seoul heeft een flinke straf aan de broek gekregen voor het gebruik van sekspoppen als opvulling van lege tribuneplekken. De Zuid-Koreaanse voetbalclub moet een boete van 100 miljoen won - omgerekend bijna 75.000 euro - betalen, zo heeft de tuchtcommissie van de K-League bepaald.

De tuchtcommissie van de hoogste profcompetitie in Zuid-Korea liet in een toelichting weten dat de club "ernstige schade aan het imago en de integriteit van de K-League" heeft berokkend en met de sekspoppen vrouwelijke fans heeft beledigd.

FC Seoul, dat zegt de boete "in alle bescheidenheid te accepteren", had maandag al excuses aangeboden voor de poppen, die afgelopen weekend op de tribunes van het Seoul World Cup Stadium waren geposteerd voor de wedstrijd tegen Gwangju FC.

Alternatieven

In Zuid-Korea wordt vanwege de coronacrisis zonder publiek gevoetbald en om dat gemis op te vangen, zoeken clubs naar alternatieve manieren om de tribunes te vullen. De figuren bij FC Seoul hadden echter veel weg van levensechte sekspoppen.

De voetbalclub verklaarde dat de fabrikant van de poppen herhaaldelijk had verzekerd dat het niet om seksproducten ging. FC Seoul had verzuimd dat te checken, nadat ze op de tribunes waren geplaatst.

Rond de poppen waren ook reclame-uitingen te zien, waarvan sommige seksueel getint waren. Dergelijke uitingen zijn in strijd met de regels van de Zuid-Koreaanse competitie.

Uitbater

Overigens is ook de uitbater van het stadion waar FC Seoul in speelt, een onderzoek gestart. In het huurcontract is namelijk vastgelegd dat de club vooraf toestemming moet vragen voor reclame-uitingen.

Als dit niet is gebeurd, kan de landskampioen van 2016 verwijderd worden uit het stadion, waar het sinds 2004 zijn thuiswedstrijden speelt.

STER reclame