2019: volleybalclub Draisma Dynamo wint de beker
NOS Sport

Duitse volleybalcompetitie legt verzoek overstap Dynamo naast zich neer

De Duitse Volleybal Bundesliga (VBL) heeft vooralsnog negatief gereageerd op het verzoek van Draisma Dynamo om in de Duitse competitie te spelen. Redbad Strikwerda, trainer van de Nederlandse topclub, opperde vorige week het idee omdat hij de tegenstand in de Nederlandse competitie niet voldoende vindt om de sport naar een hoger niveau te tillen.

"Want vijftien keer winnen met 3-0 in iets meer dan één uur, daar hebben de spelers van Dynamo helemaal niks aan", zei Strikwerda.

Deur op een kier

Klaus-Peter Jung, algemeen directeur van VBL, reageerde echter afwijzend op het verzoek. "Op dit moment is dit voor ons geen thema omdat we volledig zijn opgeslokt door de corona-crisis en de gevolgen ervan", laat Jung weten aan de website Volleyball.de. Ook zou een overstap lastig zijn zonder Duitse sponsors.

De volleyballiga gooit de deur echter niet helemaal dicht en benadrukt dat men openstaat voor allerlei onderwerpen, inclusief een uitstapje van de Nederlandse club naar de Duitse competitie. "Maar we moeten op dit moment aan andere zaken werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl