Anderlecht-speler Michel Vlap
NOS Voetbal

Beëindigen Belgische competitie krijgt staartje: rechtenhouders willen geld terug

Het voortijdig beëindigen van de Belgische competitie vanwege de coronacrisis krijgt nog een staartje. De drie rechtenhouders in de twee Belgische voetbalcompetities (Pro League) willen hun voorschot terug, dat ze hebben betaald voor de uitzendrechten over het gehele seizoen.

Provider Telenet heeft maandag de laatste oproep gedaan om het bedrag terug te storten. Indien de Pro League niet ingaat op de voorstellen voor een "proportionele terugbetaling" dan volgt er mogelijk een rechtszaak. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekend. De andere twee partijen, Proximus en VOO, willen ook hun geld terug.

"Het is nu immers duidelijk dat een derde van de wedstrijden van het seizoen, waaronder de erg aantrekkelijke play-offs, niet gespeeld zal worden", aldus de verklaring van de drie betrokken partijen. Saillant detail: vanaf komend seizoen zijn de uitzendrechten in België in handen van een andere partij, Eleven Sports.

FOX betaalt wel

In Nederland werd de competitie in de eredivisie en eerste divisie al eerder stopgezet. Sportzender FOX Sports besloot het laatste kwart van de televisiegelden wel over te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl