NOS Sport

Italiaanse volleybalclub blijft zich focussen op speelsters uit Oranje

Laura Dijkema en Nika Daalderop zijn nog maar net vertrokken bij volleybalclub Il Bisonte Firenze of de Italianen hebben alweer een nieuwe Oranje-international aangekondigd om de ploeg te versterken: Yvon Beliën.

Middenaanvalster Beliën, die in 2013 debuteerde in het Nederlands team, tekent voor een jaar bij Firenze. Van 2015 tot en met 2017 speelde ze ook al in Italië bij River Volley Piacenza. De laatste drie jaar verdiende Beliën haar geld in Turkije. Galatasaray was haar vorige club.

"Iedere dag word ik steeds enthousiaster en ongeduldiger om naar Florence te komen", laat Beliën weten. "Ik mis tijdens de coronacrisis echt het spelen van volleybal. Het team is jong, maar getalenteerd. Er is veel groei mogelijk."

Firenze is de voortijdig beëindigde Italiaanse competitie op een teleurstellende negende plaats geëindigd en in de beker waren de kwartfinales het eindstation.

Ook geen Caprara meer bij Firenze

Afgelopen seizoen beschikte Firenze niet alleen over Dijkema en Daalderop, maar ook over coach Giovanni Caprara. De Italiaan combineerde zijn functie met het bondscoachschap van Oranje. Inmiddels zit hij zonder werkgever.

Bij Firenze werd hij ontslagen na een mager seizoen en bij Oranje zat zijn tijd erop, nadat de Olympische Spelen niet gehaald werden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl