NOS Voetbal

Voetbalpodcast #93: 'Passieve KNVB moet nu leiderschap tonen'

In aflevering 93 van de NOS Voetbalpodcast praat presentator Arno Vermeulen met commentatoren Jeroen Elshoff, Jan Roelfs en Jeroen Grueter. Het gaat vooral over de afwikkeling van het huidige eredivisieseizoen en de uitdagingen voor volgend seizoen.

Moet er bijvoorbeeld een eredivisie met twintig ploegen komen? SC Cambuur en De Graafschap vinden van wel en stapten daarom naar de rechter. Aankomende vrijdag dient er een kort geding.

Wat Vermeulen betreft besluit de KNVB snel om de nummers een en twee van de eerste divisie te laten promoveren. "Dan is het kort geding van de baan en kun je wat sneller doorpakken. Dat is ook goed voor het imago van het voetbal, want dat rollebollen over straat is niet goed."

Volgende week donderdag is er een bijeenkomst met de belangrijkste belangenorganisaties in het Nederlandse profvoetbal om de financiële gevolgen van de coronacrisis te bespreken. Het initiatief hiervoor komt van voetbalmakelaar Rob Jansen.

Een goed initiatief, meent Grueter. "Er is nog helemaal geen actie vanuit de bedrijfstak geweest. Nu wordt er tenminste gekeken naar waar er tekorten gaan ontstaan, hoe geld herverdeeld kan worden, waar salarissen gekort kunnen worden. Als daar consensus over is, kun je naar de minister stappen en om geld vragen."

Roelfs is het daarmee eens, maar volgens hem had de KNVB het initiatief moeten nemen. "In mijn ogen had je als bond zelf moeten opstaan en een passend plan moeten maken. Je moet niet afwachten, maar dat doen ze wel de hele tijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl