Wie turnen en rekstok zegt, zegt bijna automatisch Epke Zonderland. Maar in de schaduw van de olympisch kampioen van 2012 heeft Nederland nog een troef op dat onderdeel: meerkamper Bart Deurloo, in 2017 goed voor brons op de WK.

Van meerkamp naar rekstok: Deurloo zet zichzelf nu op één

In aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio besloot Deurloo zich volledig te focussen op rekstok. "Ik wil gewoon graag goed worden in één ding, in plaats van altijd maar te allrounden in het belang van het team."

Door de coronacrisis trainde Deurloo de afgelopen tijd in een loods van zijn broer. Sinds deze week mag hij weer trainen in een turncentrum. "Het zijn rare tijden, maar ik ben er toch redelijk fit uitgekomen. Ik heb veel aan de stok gehangen en buiten gelopen."

Eerste plaats

De 29-jarige Deurloo is een van de weinige turners in de wereld die vier vluchtelementen achter elkaar kan turnen. Jarenlang kwam hij vooral in actie op de meerkamp en turnde hij op zes verschillende toestellen, vooral in het belang van het Nederlandse team.

In Tokio wil Deurloo, die zich heeft gekwalificeerd als meerkamper, schitteren aan de rekstok. "Het is fijn om mezelf nu echt op de eerste plaats te zetten."

STER reclame