Virgil van Dijk Pro Shots

De burgemeester van Liverpool, Joe Anderson, voelt er weinig voor om het huidige Premier League-seizoen nog te hervatten, zelfs als de wedstrijden op neutraal terrein en achter gesloten deuren plaatsvinden.

"In mijn ogen is het 't beste om de competitie te beëindigen. Zelfs als er achter gesloten deuren wordt gespeeld, zullen zich duizenden mensen rondom Anfield Road (het stadion van Liverpool, red.) verzamelen", aldus Anderson tegenover de BBC.

"Ik denk dat het dan heel moeilijk voor de politie wordt om mensen uit elkaar te houden en aan social distancing te laten houden, als ze buiten Anfield aan het feesten zijn. De politie maakt zich daar terecht zorgen over."

Liverpool heeft inmiddels gereageerd op de uitspraken van Anderson. De club is 'teleurgesteld' in de eenmansactie van de burgemeester en vindt dat er geen bewijs is voor zijn claim dat er duizenden mensen op de been zullen komen bij het stadion.

'Hoop is er zeker'

In Engeland ligt het plan om de Premier League, waarvoor peperdure uitzendrechten zijn betaald, op 8 juni te hervatten. Dat moet gebeuren in stadions die bewezen veilig genoeg zijn.

"De hoop is er zeker, maar veel zal afhangen wat er met de lockdown gebeurt", zei NOS-correspondent Tim de Wit dinsdag vanuit Londen. "De clubs zeggen drie weken nodig te hebben om weer op tijd fit te worden."

'Hoop is er hier zeker dat Premier League op 8 juni wordt hervat'

Anderson roept de landelijke autoriteiten en de Premier League op om naar de zorgen van de politie te luisteren. "Het komt erop neer dat het om de gezondheid en veiligheid van mensen gaat. En ik denk dat voetbal op de tweede plaats moet komen."

'Liverpool moet kampioen worden'

Als de hoogste Engelse voetbalcompetitie nog wordt hervat, kan Liverpool de eerste landstitel in dertig jaar op sportieve wijze in de wacht slepen. Anderson denkt ook dat de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum tot kampioen moet worden uitgeroepen.

"Het gaat ook niet om de club Liverpool. Zij verdienen het overduidelijk om tot kampioen uitgeroepen te worden", vertelt de burgemeester over de ploeg die maar liefst 25 punten voor staat op Manchester City.

STER reclame