ANP

Goedemorgen! Het regent cijfers vandaag: KPN, Amazon en Shell presenteren hun resultaten over het eerste kwartaal. En de Tweede Kamer wordt weer bijgepraat over de coronacrisis.

Het weer: vandaag valt eerst regen, vanmiddag is het grotendeels droog met ruimte voor de zon. Vanavond vallen nieuwe buien, mogelijk met onweer. Het wordt 13 tot 17 graden en er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Ook vrijdag en zaterdag vallen verspreid buien met tussendoor zon, zondag is het grotendeels droog. De maxima liggen tussen 13 en 15 graden.

Weerplaza

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de Tweede Kamer wordt de wekelijkse technische briefing over het coronavirus gehouden. Het gaat dit keer over de testcapaciteit en over beschermingsmiddelen. Vanaf 10.00 uur is de briefing te volgen op NPO1 of via een livestreams op NOS.nl, de NOS app of NPO Start.
  • Shell presenteert de kwartaalcijfers over de eerste drie maanden van dit jaar. De oliegigant kreeg door de coronacrisis te maken met een historisch lage olieprijs. Ook onder meer KPN en het Amerikaanse Amazon komen met kwartaalcijfers.
  • In de rechtbank in Zutphen is de eerste zitting in de zaak over de ontsnappingspoging van Omar L. uit de gevangenis daar. Vier mannen uit Frankrijk wilden op 19 januari de tot levenslang veroordeelde crimineel bevrijden, maar dat mislukte. L. werd daarna direct overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

Wat heb je gemist?

De CDA-fractie in Noord-Brabant krijgt van de leden in die provincie die aan een peiling meededen het vertrouwen om samen te werken met Forum voor Democratie. Maar zo'n coalitie is alleen mogelijk onder strenge voorwaarden, zegt het provinciale partijbestuur op basis van de uitkomsten van de peiling.

Van de bijna 5000 Brabantse CDA-leden deden 816 leden aan de peiling mee. Een krappe meerderheid van hen, 56 procent, noemt besturen met FvD in Brabant acceptabel.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Ook in drukke winkelstraten moet er voldoende afstand worden gehouden in deze coronatijd. In Zutphen probeert men dat op een positieve manier te bewerkstelligen. Want daarmee bereik je meer, zo is de gedachte:

Veilig winkelen in Zutphen door hartjes op de grond

Fijne donderdag!

STER reclame