Luuc Eisenga vertrekt na een jaar als algemeen directeur bij NAC Breda
NOS Voetbal

'Wielerman' en algemeen directeur Eisenga na één jaar weg bij NAC

Algemeen directeur Luuc Eisenga stapt per 1 juni op bij eerstedivisieclub NAC Breda. De bestuurder, die dan ruim één jaar in dienst is geweest, en de Raad van Commissarissen konden het niet eens worden over het te voeren beleid op de korte en lange termijn, staat op de website van de club.

NAC schrijft dat de RvC van de club parallel aan het besluit een opvolger voor de 47-jarige Eisenga heeft gezocht en gevonden. De naam van de nieuwe algemeen directeur wordt op korte termijn bekendgemaakt.

Voordat de eerste divisie als gevolg van het coronavirus definitief werd stopgezet, stond NAC met een periodetitel op zak op de vijfde plaats. Het hoopte via de nacompetitie weer terug te keren op het hoogste niveau, nadat het vorig seizoen uit de eredivisie was gedegradeerd.

Van Armstrong tot Heerenveen

Toen die degradatie nog geen voldongen feit was, eind maart 2019, tekende Eisenga bij NAC. Daarvoor was hij drie jaar werkzaam als algemeen directeur bij sc Heerenveen, maar daar trok hij de deur vanwege de grote hoeveelheid kritiek aan zijn adres achter zich dicht.

"Ik kwam hier om een sportclub te leiden, niet om een hoofdrol in House of Cards (een populaire Netflix-serie over de politieke machtsstrijd in Washington, red.) te spelen", zei Eisenga in december 2018 toen hij zijn vertrek bij Heerenveen bekendmaakte.

Eisenga: 'Kwam om sportclub te leiden, niet voor rol in House of Cards'

Zijn werk als directeur bij de Friese club was Eisenga's eerste klus in het betaald voetbal. Daarvoor werkte hij jarenlang in de wielerwereld. Hij begon in de begin jaren 90 als stagiair met een marketingachtergrond bij het Amerikaanse Motorola, waar op dat moment een nog jonge Lance Armstrong reed.

Eisenga zette verdere stappen bij wielerunie UCI, Cannondale en T-Mobile. Bij die laatste ploeg, die hij volgens BN De Stem zag als "het Real Madrid van het wielrennen", was hij mede-verantwoordelijk voor het uit de ploeg zetten van kopman Jan Ullrich wegens doping, kort voor de Tour van 2006.

Na verdere omzwervingen in de wielerwereld, maakte hij in 2016 de overstap naar de voetballerij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl