NOS Sport

Geen TT Assen in 2020, verplaatst naar juni 2021

Voorzitter TT Assen: 'Een grote deceptie, maar wel alle begrip'

Er wordt dit jaar geen TT in Assen gereden. "Helaas houden de recente ontwikkelingen en gevolgen van de wereldwijde coronacrisis in dat de 90ste TT Assen moet worden verplaatst naar juni 2021", aldus de Drentse organisatie.

De verplaatsing betekent dat de wedstrijd voor het eerst in 75 jaar niet op de geplande datum wordt verreden. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945, altijd op de kalender gestaan.

Ook de races in Duitsland en Finland zijn geschrapt.

"We hebben deze beslissing met pijn in het hart genomen", zegt Carmelo Ezpeleta, CEO van het organiserende Dorna Sport. "De TT is een icoon in onze reeks. Maar gezien de omstandigheden kan het nu niet anders. We hopen in 2021 in Assen terug te keren."

TT Assen 2019: Andrea Iannone

"Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van TT Circuit Assen groot, maar het is een keuze die logisch is in deze tijden van onzekerheid", aldus de organisatie in een verklaring.

"De gezondheid van de fans en alle andere betrokken partijen heeft onze hoogste prioriteit. Wij kijken hoopvol vooruit en maken van de TT in 2021 een motorfeest als nooit tevoren. Reeds aangeschafte tickets behouden gewoon hun geldigheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl