Hollandse Hoogte

Goedemorgen! Vanaf vanochtend rijden er weer (iets) meer treinen in Nederland. Ook komen vandaag de betrokken ministers weer bijeen voor overleg over de coronacrisis.

Het weer: de dag begint met veel bewolking terwijl de regen geleidelijk wegtrekt. In de middag is het op een enkele bui na droog en schijnt de zon af en toe. Het wordt 12 tot 16 graden.

Weerplaza

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het openbaar vervoer wordt vanaf vandaag weer iets uitgebreid. De NS laat elk uur weer een intercity rijden en ook vertrekken er weer meer treinen naar België en Duitsland.
  • In Den Haag komen betrokken ministers weer bijeen voor crisisoverleg. Na afloop worden geen grote beleidswijzigingen verwacht, zeggen bronnen. Er is achteraf ook geen persconferentie aangekondigd.
  • En hoe blijft je fit nu iedereen thuiszit, sportscholen dicht zijn en je niet naar de plaatselijke sportclub kan? Vanaf 16.00 uur kun je meedoen aan een NOS Sport Woonkamer Work-out met hockeyster Lidewij Welten, live via de Facebook-pagina, Instagram en YouTube-pagina van NOS Sport.
Lidewij Welten verzorgt de woonkamer work-out nos

Wat heb je gemist?

Studenten komen door het wegvallen van hun inkomsten financieel in de problemen. Dat zeggen de Landelijke Studentenvakbond en FNV Young & United. Vandaag is er in de Tweede Kamer een debat over de positie van studenten.

Een aantal fracties in de Tweede Kamer deelt de zorgen. Studenten zouden gemiddeld 530 euro per maand mislopen. De meesten zijn flexwerker en hebben een nulurencontract. De bonden zeggen 1600 meldingen te hebben van studenten die hun boodschappen of huur niet meer kunnen betalen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Rondjes en rondjes liep hij, de 99-jarige veteraan Tom Moore. Voor de zorg, om te helpen tijdens de coronacrisis. Nu hij donderdag 100 wordt, tonen Britten massaal hun dankbaarheid. Met verjaardagskaarten:

Groot-Brittannië bedankt jarige Tom Moore voor ingezamelde miljoenen

Fijne dag!

STER reclame