Sport en corona
Schuurs traint in de achtertuin van Sjeng Schalken

Terwijl de Nederlandse topsportwereld puzzelt op manieren om vanaf 28 april weer zo normaal mogelijk te gaan trainen, heeft tennisster Demi Schuurs haar draai al gevonden. Met dank aan oud-tennistopper Sjeng Schalken.

Schuurs, de mondiale nummer 12 in het dubbelspel, traint namelijk drie keer per week in de achtertuin van Schalken in het Limburgse Neeritter, een dorpje op de grens met België. Sterker, het huis van Schalken staat in België, de tennisbaan in Nederland. En daartussen, in het groen: de grenspaal.

Schalken verwelkomde Schuurs met open armen, nadat de Nederlandse tennisster via Instagram had laten weten naar een geschikte trainingslocatie te zoeken.

Normaal gesproken zou de 26-jarige Schuurs haar Belgische coach alleen via het beeldscherm kunnen zien. De grens tussen België en Nederland zit immers potdicht. Maar nu belt de coach gewoon aan bij Schalken, stapt via de Belgische voordeur naar binnen en treft Schuurs vervolgens in de Nederlandse achtertuin.

Mag dat wel?

Daarmee zoeken ze letterlijk de grens op van wat mag en kan. In België zijn de regels voor topsporters namelijk nog wat strenger dan in Nederland. "Ik weet niet precies waar de grens loopt, maar echt fout zijn wij niet denk ik", aldus Schuurs. "Als topsporter in Nederland mag ik gewoon individueel trainen met mijn trainer. En dat voelt gewoon goed."

STER reclame