Het moment van Jill Roord: 'Zag hoe trots iedereen was na WK-doelpunt'

Door de coronacrisis trainen de meeste topsporters thuis. En dus zal hij of zij misschien vaker terugdenken aan dat ene bijzondere moment in zijn of haar carrière. Of aan een moment van een andere sporter dat inspiratie biedt.

Vandaag in deze serie: het moment van voetbalster Jill Roord.

S1 Het moment van Jill Roord

Het WK voetbal van 2019 begon wat teleurstellend voor de toen 22-jarige Roord. Het was de eerste keer dat ze met Oranje mee mocht naar het wereldkampioenschap, maar ze had geen basisplaats bij de eerste poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Toch is het juist deze wedstrijd waar ze nu vaak aan terugdenkt.

Diep in de tweede helft kreeg de speelster van Arsenal het verlossende seintje van bondscoach Sarina Wiegman. In de 75e minuut mocht ze eindelijk het veld in. Ze verving Jackie Groenen. Het bleef lang 0-0, tot de tweede minuut van de blessuretijd.

"Er kwam een voorzet van de linkerkant", beschrijft Roord het moment. De voorzet kwam in het zestienmetergebied en werd doorgekopt door Lineth Beerensteyn. "En ik knikte hem binnen. Daarmee wonnen we de eerste poulewedstrijd van het WK en ik maakte tijdens mijn WK-debuut ook meteen mijn eerste WK-doelpunt. Dat is wel een van de hoogtepunten uit mijn carrière tot nu toe."

Het is niet alleen het doelpunt zelf waar Roord nog vaak aan terugdenkt. "Wat mij het meest motiveert, is om mijn familie en vrienden trots te maken. En ik zag gewoon hoe trots ze waren. Dat was een heel mooi moment."