Wereldkampioen 400 meter horden Karsten Warholm
NOS Sport

Oslo gaat voor alternatief atletiekgala op 11 juni

De atletiekwereld maakt zich op voor een topgala op 11 juni in Oslo. De voor die dag geplande Diamond League-wedstrijd in de Noorse hoofdstad is geschrapt, maar de organisatoren werken aan een alternatief gala, met diverse topatleten.

De Noren zijn ervan overtuigd dat de wedstrijden kunnen plaatsvinden, ondanks de geldende restricties wegens het coronavirus.

Diamond League-wedstrijden geschrapt

De internationale atletiekfederatie (World Athletics) maakte donderdag bekend dat de Diamond League-wedstrijden in Eugene (7 juni) en Parijs (13 juni) van de kalender zijn gehaald, net als eerdere wedstrijden in Doha, China, Stockholm en Rabat.

De wedstrijd in Oslo maakte ook deel uit van die Diamond League-cyclus, maar die status vervalt. De Noren hebben het gala de 'Impossible Games' genoemd.

Een van de hoogtepunten van het alternatieve evenement, dat rechtstreeks op de Noorse televisie wordt uitgezonden, is de wereldrecordpoging van de Noorse wereldkampioen Karsten Warholm (400 meter horden) op de 300 meter horden.

Polsstokduel

De Zweedse wereldrecordhouder Mondo Duplantis neemt het in het Bislett Stadion met de polsstok op tegen de Noor Sondre Guttormsen. Renaud Lavillenie mengt zich ook in die strijd, vanuit zijn tuin in Frankrijk. Ook de succesvolle lopersfamilie Ingebrigtsen is van de partij, maar de disciplines waarop ze lopen moeten nog vastgesteld worden.

"Je hebt twee mogelijkheden", aldus wedstrijdleider Steinar Hoen. "Je schrapt de wedstrijd of je kijkt of er mogelijkheden zijn om toch iets te organiseren. Atleten staan te trappelen om in actie te komen. Wij proberen ze een topwedstrijd aan te bieden. Het door ons bedachte concept is goedgekeurd door de instanties die in Noorwegen verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van het coronavirus."

In Oslo komen straks vooral Noorse en Zweedse atleten in actie. "We zijn nog bezig met atleten", gaf Hoen donderdag aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl