FC Twente-trainer Gonzalo García García instrueert zijn spelers tijdens het winterse trainingskamp in Spanje
NOS Voetbal

Spelers FC Twente keren onder strikte voorwaarden terug op trainingsveld

De spelers van FC Twente keren binnenkort terug op het trainingsveld. Dat besluit heeft de club genomen nadat dinsdag bekend was geworden dat topsportaccommodaties vanaf 28 april onder strikte voorwaarden weer open mogen. Twente is de eerste eredivisieclub die kenbaar maakt de trainingen te hervatten.

"De spelers gaan begin mei in verschillende groepen, waarvan de grootte afhankelijk is van wat er mag van het RIVM, aan de slag", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen.

"Natuurlijk houden we hierbij de anderhalve meter afstand goed in de gaten. Een voordeel van de komende lange voorbereiding is dat er ruimte is om ook veel individueel te trainen."

Eredivisie

Inmiddels is bekend dat er sowieso tot 1 september geen wedstrijden in de eredivisie kunnen worden gespeeld. Het kabinet zette daar dinsdagavond een streep doorheen. Voetbalbond KNVB heeft het voornemen het restant van het lopende seizoen niet uit te spelen. Vrijdag wordt daar met onder meer de clubs over gesproken.

Dat betekent dat FC Twente, de huidige nummer 14 van de ranglijst, ook volgend seizoen in de eredivisie speelt. Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan kan de club nu vooruitkijken.

"Daarbij is het belangrijk dat we nu weten dat we ons in ieder geval vanuit een eredivisiestandpunt kunnen voorbereiden op de nieuwe competitie, bijvoorbeeld als het gaat om de verkoop van seizoenkaarten", aldus Van der Kraan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl