ANP | NOS
NOS Nieuws

Wekdienst 20/4: Denemarken versoepelt regels • OMT bijeen voor advies kabinet

Goedemorgen! Het Outbreak Management Team komt vandaag weer bijeen om een advies op te stellen aan het kabinet over de coronamaatregelen. En de Denen kunnen vanaf vandaag weer naar rijles, de kapper, de tandarts en de masseur.

Het is vandaag overal stralend zonnig. De wind trekt nog iets aan en komt uit het oosten. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 16 graden in het noorden en 19 in het zuiden. Op de Waddeneilanden waait de wind vanaf het koude water en stokt het kwik bij 13 graden.

Weerplaza

Moet je vandaag toch de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Denemarken zijn de coronamaatregelen vanaf vandaag versoepeld. Kappers, tandartsen, rijscholen en masseurs mogen weer open.
  • Het Outbreak Management Team komt weer bij elkaar om een advies op te stellen aan het kabinet over de coronamaatregelen.
  • Ook 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad bespreken vanavond in het provinciehuis in Utrecht de stand van zaken rond de coronacrisis.

Wat heb je gemist?

In Canada heeft een man willekeurig op meerdere mensen geschoten, daar zijn zeker zestien doden bij gevallen. In en bij een woning in de provincie Nova Scotia vond de politie meerdere slachtoffers, en later ook op andere plaatsen in de provincie.

Na een urenlange zoektocht werd de vermoedelijke dader bij een tankstation gevonden. De politie schoot hem dood. Het gaat om een man van 51, zijn motief is onbekend. Volgens Canadese media had hij zich gekleed als politieagent.

Ander nieuws uit de nacht:

  • 360.000 minder reguliere verwijzingen huisartsen door corona: naar schatting zijn er bijna 300.000 mensen die wél een verwijzing hebben, maar nog geen afspraak in het ziekenhuis. Volgens de autoriteit is de situatie in alle provincies hetzelfde.
  • Arrestatie vanwege dode fietser in Oss: de fietser werd gisterochtend vroeg gevonden, zwaargewond naast zijn fiets, en overleed even later. Het slachtoffer is een man van 18 uit Nistelrode, het staat vast dat hij door geweld om het leven is gekomen. De arrestant wordt dan ook verdacht van doodslag.
  • Honderdduizenden mondkapjes aangekomen op Schiphol: op Schiphol is een vliegtuig uit China geland met 800.000 mondkapjes aan boord. Minister van Rijn was daar om ze in ontvangst te nemen. De spullen komen uit Shanghai, waar de kwaliteit door Nederlanders is getest.

En dan nog even dit:

In Tel Aviv hebben zo'n 2000 Israëliërs geprotesteerd tegen premier Netanyahu. Daarbij hielden ze zich over het algemeen aan de regels: ze droegen mondkapjes en hielden twee meter afstand, zoals de politie had geëist.

Dat zag er zo uit:

Israëliërs protesteren met gepaste afstand tegen Netanyahu

De betogers beschuldigen Netanyahu ervan dat hij de democratie uitholt. Zo zou hij de coronacrisis misbruiken om uit handen van justitie te blijven. Het corruptieproces tegen hem werd onlangs uitgesteld vanwege de coronamaatregelen die in de Israëlische rechtbanken gelden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl