Dielessen van NOC*NSF: 'Hendriks gaat hoe dan ook naar Tokio en Beijing'

Sportkoepel NOC*NSF zegt dat Maurits Hendriks, op wie de afgelopen dagen vanuit de sportwereld openlijk kritiek is geuit, sowieso tot en met de Olympische Winterspelen van Peking in 2022 aanblijft als technisch directeur.

"Hij gaat hoe dan ook mee naar Tokio en hij gaat ook mee naar Beijing", zegt algemeen directeur Gerard Dielessen over Hendriks, die een contract voor onbepaalde tijd heeft bij NOC*NSF. Op de vraag of hij de technisch directeur steunt, reageert Dielessen volmondig: "Absoluut."

Kritiek vanuit de sport

De uitspraken van Dielessen volgen een dag nadat in een artikel in de Volkskrant verschillende sportbonden stevige kritiek hadden geuit op Hendriks. Volgens de critici zou de technisch directeur van NOC*NSF bij het uitbreken van de coronacrisis te abrupt de trainingscentra hebben gesloten en daarmee onvoldoende zijn opgekomen voor de belangen van de topsporters.

Inmiddels heeft Hendriks het kabinet gevraagd na te denken over het verruimen van de trainingsmogelijkheden voor topsporters. "Door een verruiming zouden wij op een verantwoorde manier binnen de RIVM-richtlijnen kunnen nadenken over het herstarten van de trainingen", lichtte hij toe.

Bekijk hier het interview van woensdag waarin Hendriks zegt na te denken over de verruiming voor trainingsmogelijkheden voor topsporters:

Hendriks denkt na over verruiming trainingsmogelijkheden topsporters

Volgens Hendriks gaat het dan concreet om de accommodaties van betaaldvoetbalorganisaties en olympische en paralympische sporters.

Ruim een maand geleden nam NOC*NSF het besluit om alle sportfaciliteiten te sluiten in verband met de coronacrisis. "Een heel rigoureus en pijnlijk besluit", zei Hendriks destijds. Een groeiend aantal sportbestuurders zet vraagtekens bij de manier waarop de technisch directeur heeft gehandeld.

Dielessen begrijpt de kritiek

Dielessen liet donderdag weten de kritiek te snappen, maar noemt het "heel kort door de bocht om dat alleen op Hendriks af te wenden". De algemeen directeur zegt verder: "Ik weet als geen ander dat hij opkomt voor het belang van topsport in Nederland, dat doet hij heel erg goed."

"Ik hoop dat hij dat ook blijft doen. We moeten echt samen met de bonden optrekken, in het belang van de sport. Daarover hebben we de afgelopen dagen ook goed contact met de bonden."

STER reclame