Het aantal mensen dat door het coronavirus is overleden, is met 115 toegenomen, meldt het RIVM. Dat is duidelijk minder dan gisteren, toen 148 sterfgevallen werden gemeld. Voor zover bekend zijn in Nederland nu 2511 mensen overleden in verband met covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt.

NOS

Het CBS publiceerde vandaag opnieuw cijfers die een indruk geven van het aantal mogelijke 'verborgen' coronadoden. Het CBS zag vorige week 2000 sterfgevallen meer dan gemiddeld. Dat is het dubbele van het eerder bij het RIVM gemelde aantal coronadoden.

Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen, is met 225 toegenomen tot 8197. Het aantal komt al enige tijd niet meer in de buurt van de extreemste periode vorige week, toen er vijf dagen waren dat er meer dan 500 ziekenhuisopnames werden gemeld.

Bijna een kwart van alle tot nu toe gemelde coronapatiënten komt uit Noord-Brabant. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag.

Intensive care

Ook het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt, nam duidelijk af. Vandaag liggen er 35 mensen minder op de Nederlandse IC's dan een dag eerder. In totaal zijn er 1326 bedden bezet. 58 Nederlanders liggen in Duitse ziekenhuizen; twee meer dan gisteren. Er zijn de afgelopen weken 379 mensen overleden en 164 patiënten hebben de IC verlaten.

Woensdag nam het aantal coronapatiënten op de IC's voor het eerst sinds de start van de coronacrisis af. De daling van vandaag is de grootste tot nu toe. Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care benadrukt dat pas bij 700 corona-bedden op de IC de zorg in ziekenhuizen overal weer helemaal op het oude niveau is. "Dus dat duurt nog wel even."

NOS

STER reclame