Schaatsster Visser tekent bij Team IKO: 'Deze omgeving gaat me goed doen' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Esmee Visser schaatst de komende twee seizoenen voor Team IKO. Bij de ploeg van trainers Erwin en Martin ten Hove staat onder anderen ook Jorien ter Mors onder contract. Zij verlengde haar contract eind vorig jaar al tot de Olympische Spelen van 2022.

"Het was vooral een zoektocht in mijn hoofd naar wat het beste bij me past in deze fase van mijn ontwikkeling", omschreef Visser de afgelopen periode. "Ik was wat teleurgesteld over afgelopen seizoen en miste het jaar met coach Remmelt Eldering bij RTC Noord. Ik probeerde een vergelijkbaar team te vinden, maar dan wat professioneler."

In het seizoen '17/'18 maakte Visser deel uit van de selectie van RTC Noord, een team van talenten uit de drie noordelijke provinciën. In de bijna studentikoze sfeer van die formatie groeide ze uit tot olympisch kampioene. Op zoek naar een zelfde klimaat als toen heeft ze nu gekozen voor Team IKO. "Ik denk dat deze omgeving me goed gaat doen. Hard trainen en achter de jongens aan rijden. Ik denk dat ik hier de stap kan maken om ook op de 3.000 meter voor de medailles te gaan."

Regerend olympisch kampioene

De 24-jarige Visser is de regerend olympisch kampioene op de 5.000 meter. In Pyeongchang pakte ze het goud door onder anderen Martina Sáblíková achter zich te laten. Ter Mors pakte op de Spelen van 2018 het goud op de 1.000 meter.

"Het is fantastisch dat we met Visser en Ter Mors twee regerend olympisch kampioenen in onze ploeg hebben", meldt Team IKO in een persbericht. "We zien ernaar uit om aan de slag te gaan, zodra de coronamaatregelen van de overheid dat weer toestaan."

Bekijk hier nogmaals de gouden race van Visser op de Spelen van 2018 (tekst loopt door onder de video):

De kampioensrace van Visser op de 5.000 meter in Pyeongchang Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Aan het begin van het afgelopen schaatsseizoen wist Visser al dat ze op zoek moest naar een nieuwe ploeg. Toen was al duidelijk dat TalentNED, gesponsord door investeringsmaatschappij Infestos, na het seizoen 2019/2020 zou stoppen. Het bedrijf gaat zich op andere sporten, zoals het wielrennen, richten.

Eerder al vond TalentNED-schaatsster Ireen Wüst een nieuwe ploeg. De 33-jarige Wüst rijdt de komende twee seizoenen bij Team Reggeborgh, waar onder anderen ook Dai Dai Ntab en Kai Verbij onder contract staan. Maandag werd bekend dat Jutta Leerdam de ploeg verlaat, nadat de onderhandelingen over een nieuw contract op niets zijn uitgelopen.

STER reclame