Door de coronacrisis trainen de meeste topsporters thuis. En dus zal hij of zij misschien vaker terugdenken aan dat ene bijzondere moment in zijn of haar carrière. Of aan een moment van een andere sporter dat inspiratie biedt.

Vandaag in deze serie: het moment van Ranomi Kromowidjojo.

Het moment van Ranomi Kromowidjojo: 'Vier keer goud na hersenvliesontsteking' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De drievoudig olympisch kampioene heeft de afgelopen weken regelmatig gedacht aan de EK kortebaanzwemmen van 2010 in Eindhoven, waar ze haar eerste individuele internationale titels veroverde. Of, in de woorden van Kromowidjojo: "Waar ik vier keer goud haalde en wereldtijden zwom."

Maar de aanloop naar dat succesvolle toernooi was moeizaam. "Een aantal maanden eerder kreeg ik hersenvliesontsteking. Dat betekende dat ik zeven weken niet heb kunnen trainen."

"Deze hele situatie deed me terugdenken aan die periode: ik heb wel vaker heel lang niet in het water gelegen. Afgelopen weken heb ik er regelmatig aan gedacht, om motivatie te vinden om gefocust te blijven op goud en snelle races zwemmen."

STER reclame