Liverpool-speler Mohamed Salah AFP

De spelers in de Premier League hebben een gezamenlijk initiatief gelanceerd om geld in te zamelen voor de gezondheidszorg in Groot-Brittannië, de NHS.

Het initiatief heet #PlayersTogether en is bedoeld om "de mensen te helpen die voor ons vechten in de frontlinie" in de strijd tegen de coronapandemie.

De voetballers hebben geld beschikbaar gesteld voor het liefdadigheidsfonds. Om welk bedrag het gaat, is niet bekendgemaakt. Maar naar verluidt gaat het om ruim 4,5 miljoen euro.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock sprak van een hartverwarmend besluit van de profvoetballers. Vorige week had Hancock de voetballers uit de Premier League opgeroepen een deel van hun salaris in te leveren in de strijd tegen het coronavirus.

De twintig Premier League-clubs hebben eerder al gezamenlijk ruim 22 miljoen euro gedoneerd, dat ten goede komt aan medische hulpdiensten en kwetsbare groepen.

In Engeland speelt nog wel de discussie of de spelers salaris moeten inleveren om de financiële gevolgen voor de voetbalclubs te beperken. De Premier League-clubs willen dat spelers en trainers 30 procent van hun salaris inleveren, maar spelersvakbond PFA is daar niet mee akkoord gegaan.

STER reclame