NOS Nieuws

Wekdienst 7/4: Overleg over steun Europese landen • KNVB praat over competitie

Goedemorgen! De Tweede Kamer debatteert over steun aan Europese landen die zijn getroffen door de coronacrisis. En de KNVB overlegt over de voetbalcompetitie, die door de coronacrisis is stilgelegd.

Het weer: opnieuw veel zon, wel is er kans op wat bewolking. Bij een zwakke oostenwind wordt het 17 tot 21 graden. Langs de kust kan er vanmiddag een wind van zee opsteken.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer praat vanochtend over steun aan Europese landen die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Vooral Italië, Spanje en Portugal hebben hulp nodig. Dit debat wordt live door de NOS uitgezonden via NPO Politiek.
  • Direct na het debat heeft minister Hoekstra van Financiën een videoconference met zijn Europese collega's. Ook dat gesprek gaat over de economieën in het zuiden van Europa. Hoe landen elkaar kunnen helpen lees je hier.
  • De KNVB overlegt met onder meer voetbalclubs, de spelersvakbond en een vertegenwoordiging van de supporters over hoe het verder moet met de eredivisie en de eerste divisie. Een meerderheid van de supporters wil volgens een enquête geen wedstrijden zonder publiek.

Wat heb je gemist?

De Australische Hoge Raad heeft de misbruikveroordeling van kardinaal George Pell vernietigd. Volgens de hoogste rechter is niet met zekerheid te zeggen dat Pell in 1996 en '97 twee misdienaars van 13 jaar heeft misbruikt, toen hij aartsbisschop in Melbourne was.

Eerder werd de 78-jarige Pell nog tot zes jaar cel veroordeeld. Die veroordeling bleef staan in een hoger beroep. De kardinaal was de hoogste katholieke geestelijke ooit die werd veroordeeld voor kindermisbruik. Tussen 2014 en 2017 was hij penningmeester in het Vaticaan.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Britse premier Johnson op intensive care: hij werd daar gisterenavond naartoe gebracht omdat zijn toestand door de dag heen verslechterde. Johnson heeft al meer dan tien dagen last van de gevolgen van het coronavirus.
  • Minister Van Rijn: 30 miljoen mondkapjes besteld: dat zei minister Van Rijn in de talkshow Op1. Van Rijn zei dat er in alle uithoeken van de wereld naar kapjes wordt gezocht, maar dat het kabinet ook bekijkt of de productie in Nederland kan worden uitgebreid.
  • Dode en gewonde bij woningbrand Tilburg: een tweede slachtoffer van de brand in het rijtjeshuis is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hun identiteit is nog onbekend.

En dan nog even dit:

Om te zorgen dat ouderen tijdens de coronacrisis toch in beweging blijven, gaf personal trainer Jamiel Zaoudi bewegingsles in een woonzorgcentrum in Zwolle. Vanaf hun balkon deden de bewoners, met pannendeksels als halters, enthousiast mee.

En dat ziet er zo uit:

Fitnessinstructeur: 'Ik lok ouderen het balkon op'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl