Natuurgebieden worden afgezet Hollandse Hoogte - Caspar Huurdeman | NOS

Goedemorgen! Het wordt mooi weer dit weekend, maar ga niet de natuur in! En de Afsluitdijk is dit weekend dicht vanwege werkzaamheden.

Het weer: de zon schijnt flink, met in het binnenland ook wat stapelwolken. De temperatuur loopt op naar 10 graden op de Wadden en plaatselijk 15 in het zuiden van het land.

Weerplaza

Moet je vandaag toch de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het wordt mooi weer dit weekend, maar mijd de natuurgebieden. Die oproep doen Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Zo willen de organisaties voorkomen dat veel mensen op hetzelfde moment de natuur in trekken. In ons liveblog houden we het laatste nieuws over het coronavirus voor je bij.
  • De Afsluitdijk is komend weekend afgesloten van zaterdag 18.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn onderdeel van de grootschalige renovatie, die tot 2022 duurt.
  • In het Verenigd Koninkrijk vertrekt Jeremy Corbyn na vijf jaar als leider van Labour. Toen het Verenigd Koninkrijk afgelopen december opnieuw naar de stembus ging, leed Labour de grootste nederlaag sinds 1935.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC adviseert Amerikanen om buiten mondmaskers te dragen. Dat zei president Trump op een persconferentie. Volgens Trump worden de kapjes niet verplicht. Trump liet weten dat hijzelf geen gehoor zal geven aan de oproep. "Het wordt een vrijwillig ding. Je kunt het doen, maar je hoeft het niet te doen."

Ander nieuws uit de nacht:

  • Al het nieuws uit de nacht rond corona vind je in ons liveblog. Met onder andere:
  • China heeft de coronadoden herdacht. Om 10..00 uur (04.00 uur Nederlandse tijd) stond het openbare leven drie minuten stil en was er luid getoeter van auto's, treinen en schepen te horen.
  • En een 104-jarige Amerikaanse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog is hersteld van het virus.
  • Er was ook nog ander nieuws: De Amerikaanse kustwacht in de staat Maryland zoekt naar twee leden van de Kennedy-familie die vermist zijn in een baai. Het gaat om een kleindochter en achterkleinzoon van de vermoorde Democratische oud-presidentskandidaat Robert F. Kennedy.

En dan nog dit:

Inwoners van Rio de Janeiro mogen door het coronavirus het huis niet uit. Om die mensen een hart onder de riem te steken speelt brandweerman Elielson Silva Dos Santos vanaf een hoogwerker een robbertje muziek.

Braziliaanse brandweerman speelt trompet vanaf hoogwerker

Fijne dag!

STER reclame