Het stadion van MSK Zilina
NOS Voetbal

Slowaakse topclub Zilina vraagt faillissement aan, tot verbazing van spelers

MSK Zilina is de eerste Europese club die door de coronacrisis op omvallen staat. De zevenvoudig Slowaaks kampioen zegt dat het de salarissen niet kan betalen en heeft per 1 april faillissement aangevraagd.

De internationale spelersvakbond FIFPro meldt dat Zilina de spelers voorgesteld had 80 procent salaris in te leveren om een faillissement af te wenden en geweigerd had daarover te onderhandelen met de Slowaakse spelersvakbond.

Die lezing wordt in een video op Facebook bevestigd door doelman Dominik Holec, die aangeeft dat de spelers er graag uit hadden willen komen met de club, maar dat Zilina plots de deur dichtgooide.

Daardoor staan nu 17 voetballers op straat, met name de bestbetaalde spelers en degenen waarvan het contract afloopt. Dat liet clubvertegenwoordiger Rastislav Otruba aan het Slowaakse persbureau TASR weten.

Transfers

De financieringsstrategie van Zilina is vooral gebaseerd op inkomsten uit transfers. De huidige nummer twee van Slowakije verwacht door de crisis komende zomer nauwelijks geld te verdienen.

Zilina verkocht in januari spits Robert Bozeník nog voor circa 4,5 miljoen euro aan Feyenoord, maar dat bedrag is nog niet volledig binnen. De Slowaken hebben tot nu toe 10 procent van de transfersom ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl