Een verlaten St. James' Park, het stadion van Newcastle United
NOS Voetbal

Newcastle United stuurt personeel met verlof om voortbestaan te garanderen

Als eerste club in de Premier League heeft Newcastle United maatregelen genomen om niet in financiële problemen te komen door de coronacrisis, die het competitievoetbal heeft stilgelegd. De directie heeft al het niet-spelend personeel op verlof gestuurd.

De medewerkers kunnen een uitkering aanvragen bij het Engelse noodfonds voor het behoud van banen en inkomen, dat eerder deze maand in het leven geroepen is. De maatregel is tot in ieder geval eind april van kracht. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken.

In het Championship, het tweede Engelse profniveau, waren eerder al clubs tot deze ingreep overgegaan. Newcastle United, de club van onder anderen verdediger Jetro Willems, staat op dit moment dertiende in de Premier League.

Slecht getimed verzoek

Newcastle-eigenaar Mike Ashley kreeg vorige week veel kritiek over zich heen, omdat fans al de rekening gepresenteerd kregen voor de seizoenskaart voor de jaargang 2020/2021.

Ook zijn verzoek bij de overheid om zijn sportwinkels open te mogen houden - ondanks de lockdown in Groot-Brittannië - kwam de steenrijke zakenman op hoon te staan.

Ashley heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en noemde zijn manier van handelen 'verkeerd ingeschat' en 'slecht getimed'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl